mandag 14. mars 2011

Krokodillejakt med moralske utfordringer



I      I helgen var jeg på krokodillejakt. Jeg har lett lenge etter Crocs* til krapylene.  Og endelig fant jeg en butikk som hadde. I flere varianter. Til gutt og jente. Der gjorde jeg følgende erfaringer:
 1. Nå finnes det Crocs som er nesten pene. Nesten. Crocs som selv en konservativ mor med stivbente, irrasjonelle prinsipper mot plastikk-sko kan akseptere å vise frem sine barn i.
 2. Nå finnes det Crocs som er rekord-grelle. Jeg trodde grellhets-grensen var nådd for lengst, men nei. Jeg har aldri sett så grelle Crocs. Selv fikk jeg synsforstyrrelser og kvalmefornemmelse. Og visste umiddelbart at jeg for to ganger 299 SEK hadde muligheten til å overgå mine barns forventninger. De gilde Kitty- og Lynet-clogsene representerte akkurat det de ønsket seg. Og mer til. 
Men barna var ikke med. Jeg sto der helt alene. Med et eksistensielt problem. Et etisk og moralsk dilemma. Skulle jeg prioritere min egen forfengelighet, eller mine barns lykke? Lyve og si at det ikke var grelle Crocs å få tak i? Svi av fjortenhundre kroner på fire par plæstiksko? Det viste seg omsider at de var utsolgt for riktig størrelse av guttevarianten av de nesten-pene. Heldigvis. Ellers hadde jeg nok stått der ennå. I butikken. Med mitt dilemma. 

Så jeg kom hjem med de grelle. Med Kitty og Lynet. Til barnehagebruk. Og et vagt forsett om å bestille de pene på nett. Til våren. Slik at jeg tør vise meg med mine barn til sommeren.  

* Ikke nittinikroners-clogs, nei. Ekte Crocs. Snobben i meg kompenserer for det løpende bruddet på mitt anti-plæstik-prinsipp  ved å søge for at krapylene alltid har den dyreste plæstiken av det originale, mest anerkjente merket.  Og jeg har underlig nok erfart at pris henger sammen med kvalitet på plæstiksko-fronten.

10 kommentarer:

 1. Følger deg helt. Det er mye støgt. Men skal man først kjøpe støgt så la det i det minste være dyrt... moahaha... spøk til side - hvor er det grelle krokodiller for tiden? Og er lynet det eneste utvalget av ikkesåpent til gutter?
  Kunne de i hvert fall ikke laget med Mikke mus?

  SvarSlett
 2. Siri: Mye Mikke Mus i utlandet. På sånne nettsider. Som ikke shipper til Norge. Hmff. Både grelle Mikke Muser og nesten-pene Mikke Muser. Her ser du de 56 guttemodellene de kan velge mellom de som bor i netthandelssiviliserte land:

  http://www.crocs.com/boys-crocs-shoes/boys-footwear,default,sc.html

  Jeg har lært. Neste gang shopper jeg på nett.

  SvarSlett
 3. Må vel også si at jeg ser ikke på Crocs som siste fæschn akkurat... Men likevel er alle familiens medlemmer eiere av den grelle plastikken (bortsett fra minste på 7 mnd, men bare vent, hun kommer sikkert etter). Kun 5-åringen som har ekte vare, og jeg må også si at det er verdt å legge penger i riktig plastikk når man først skal kjøpe det. Og de er praktiske iblant... Men du ser meg ikke i byen med dem på beina, ikke engang da jeg var høygravid og knapt klarte få på meg sko på egenhånd!

  SvarSlett
 4. Hilde: Hehe. Niks. Ikke siste fæsjen. For å presisere, sånn før crocs eller ikke crocs-debatten tar av: Selv har jeg aldri hatt på et par, og kommer aldri til å ha det. Og jeg nektet mine barn lenge. Men jeg har innsett at det er praktisk for sånn ca seksåringer. Som flyr ut og inn søtten ganger om dagen, som heller rømmer barbein enn å gidde å bøye seg for å spenne på sandaler, tråkker i sølepytter og bringebærkart og kattebæsj.

  SvarSlett
 5. Jo grellere, jo bedre. Her har vi hatt billig-crocs. Så billige at de knapt kan kalles crocs. Men de var grelle. Og av plast. Og ikke i bruk lenger.

  SvarSlett
 6. Juhu, hva mener du med "nesten pene"?

  Crocs er så stygt at det er kult, he he, og oransje er de kuleste av dem alle. Men det må være ekte vare.

  http://www.taylorshoes.com/

  SvarSlett
 7. Er glad på barnas vegne at du prioriterte deres lykke. :-D

  SvarSlett
 8. Vi ga etter til slutt og kjøpte juksevarianten på Plantasjen for noen år siden. De var ikke bare stygge, de luktet forjævlig og syntetisk de første 3 ukene. Men det gikk over, og vi fant ut at de er utrolig praktiske til barn, jfr. tråkking i sølepytter, dyremøkk m.m som beskrevet før her. Det får bli juksevarianten i år også, siden disse skoene aldri får bli med ut i offentlighet. :)

  SvarSlett
 9. Jeg skal til London i mai. Og i skogaten (Niles street tror jeg det heter) ligger alle de store skohusene med egne brandstores. Dr Martens, Ecco etc. Og Crocs. Skal på crocshuset!

  Ellers ligger det en award til deg hos meg, om du tar utfordringen :-)

  SvarSlett
 10. Jeg skvatt skikkelig idag - sa en MANN pa sykkel med crocs og illevarslende rode raggsokker... vakkert var det ikke...

  ha en fin fin dag!

  SvarSlett