onsdag 4. mai 2011

Sunlight sepe og pumps

Jeg trengte en oppussing og av bloggen for å komme i gang med skrivingen igjen. Sånn retro-design og -typografi er visst veldig inn. Jeg har bestemt meg for å la meg inspirerer av femtitallets reklame og ta tilbake glamouren i hverdagen: 

I morgen skal jeg rulle opp håret og legge en plettfri makeup før jeg baker en deilig sjokoladekake til familien. Mens den steker, syr jeg meg et par nye forklær og polerer alt sølvtøyet med et lykkelig smil om munnen.

Dersom jeg ikke rekker å få ferdig middagen før husbond kommer hjem fra kontoret, ifører jeg meg et av de nye forklærne, høye pumps og rød negllakk og distraherer ham dermed fra å legge merke til at jeg serverer ferdigsuppe.
Klesvasken tar jeg selvsagt med et smil, iført de fornuftige, sorte arbeidspumpsene og hvite forkleet. Mens maskinen går håndvasker jeg nylonstrømpene og hårnettene, banker noen filleryer og stiver alle lindukene.
Skulle vi få uventede gjester til kvelds, har jeg naturligvis noen kanapeer og perlekjedet liggende klart i kjøleskapet.

Alt dette rekker jeg nok fint etter jeg har vært på jobben, hentet avkommet i barnehagen, trent kroppen min, lest noen fagtidsskrifter og for øvrig realisert meg selv på alle måter som sømmer seg for en kvinne av vår tid? Eller?

11 kommentarer:

 1. Juhu, stå på! Du er jo bare en inspirasjon for oss andre som verken har kanapeer stående klar, langt mindre oversikt over hvor de ford*mte tannpirkerne er, om man skulle lage dem heller, ikke har jeg et eneste forkle, og skulle jeg lakke de pistrete neglene mine røde ville det bare understreke forfallet, tror jeg! :D

  SvarSlett
 2. Jeg ER jo faktisk husmor for tiden, og innser at her må jeg henge i skal jeg holde tritt. Shorts, hettegenser og ankelsokker står visst ikke helt i stil med anbefalt antrekk, og middag fra Fjordland...? Graviditet er neppe en unnskyldning :-/ Jeg får finne frem perlekjedet om ikke annet. Dessuten har jeg jo vært hos frisøren i dag. det er da noe...

  SvarSlett
 3. Dette er helt strålende!!!

  For ytterligere inspirasjon - om du ikke har sett den; Julia og Julie (eller omvendt)

  SvarSlett
 4. Ja, dette høres bra ut!

  Selv har jeg tenkt å innta middag på restaurant for 4 gang denne uka. I kjøleskapet mitt bor det kun vin. Vurderer også å skaffe vaskehjelp til mitt lille krypinn på skarve 35 m2 som jeg bebor alene.... ;)

  Hver sin lyst!

  SvarSlett
 5. Da har du sånn omtrent de samme planene som meg :o) (Note to myself: husk perlekjedet - det ligger bortgjemt...)

  Yeah right! Mulig jeg gidder svinge meg rundt med støvsugeren...

  SvarSlett
 6. Høres ut som meg! Og bildene er jo som snytt ut av nesa på vårt hjem (eller hva man nå sier!) Grattis med retrodesign på bloggen - sånt slår an!

  SvarSlett
 7. Så fint design du har fått! Riktig kult er det :-)

  Hva husmorfakter angår; jeg har lekt husmor på fridagen min i dag, men jeg glemte vist rent å finne fram det hvite forkleet og pumpsa! Jaja, støvsugeren funka selv om jeg hadde Crocks og hullete dongeri ;-)

  God husmorhelg!

  SvarSlett
 8. Hei Hege!
  Jeg har tillatt meg å følge bloggen din litt sporadisk en stund, helt utrolig morsom! Studerer sammen med Mona i Rompeland,hvor vi har mye moro. Fikk anledning til å hilse på moren din i Berlin, hvor hun og Mona gjorde en uforglemmelig entre med Mette-Marit hatter, latter og galskap!
  Flott blogg altså!!!
  Ærbødigst Jeanne Finsrud

  SvarSlett
 9. Dette klarer du med glans. Skulle bare mangle.

  SvarSlett
 10. Herlig!

  Har ikke vært innom her før, men dette blir ikke siste gangen merker jeg.

  Flott blogg!!!!

  ~elin~

  SvarSlett
 11. ja, akkurat slik er min hverdag også :) Veslefrøkna er jo også så veloppdragen at hun sitter ren og pen i hvit sommerkjole, leker med en dukke i likt antrekk (begge sydd av meg naturligvis) og er stille så de voksne ikke blir forstyrret. Ønsker deg en deilig helg i solskinnet ;)

  SvarSlett