fredag 9. september 2011

I år stemmer jeg på: ... IKEA.

For småvinglete velgere som meg er stortingsvalg  anstrengende. Jeg blir alltid svett av å gå de evinnelige rundene med meg selv om ideologisk plattform, velferdsstaten og de langsiktige løsningene på de store utfordringene i samfunnet. Og rovdyrpolitikk.

Men kommunevalg er  gøy.  I kommunevalg kan man nøye seg med å ta stilling til konkrete lokale saker.  Og man kan la seg kjøpe av det partiet som deler ut de beste bollene.

I kommunen min er det IKEA-valg i år. Jeg stemmer selvfølgelig for IKEA. Jeg er født og oppvokst ved siden av IKEA. Det er viktig for min velferd og økonomi å kunne ta en IKEA-tur på sparket etter middag. IKEA-kommuner er liksom så siviliserte. Jeg vil gjerne bo i en sivilisert velferdskommune i stedet for en kornåker. Og IKEA vil gjerne bygge i min kommune, bare så det er sagt. Spørsmålet er om de får lov.

Nå gjenstår bare å velge mellom de tre partiene som støtter PAX og kjöttbullar med potatismos til 59 kroner.  (To, egentlig. Ett av de tre er utelukket.)  Jeg har lest programmene i filler, men klarer ikke avgjøre hvem som er mest  for IKEA. Og ingen har toppkandidater som heter Billy eller Ivar.

Jeg har lett etter andre banale, lokale saker som kan avgjøre partivalget for meg, men klarer ikke presse frem tilstrekkelig engasjement for prestegården, lysløypetraseer eller ørretens gyteplasser. Så til syvende og sist ble det en blanding av partiideologi og trynefaktor som avgjorde hvilket av IKEA-partiene som får min stemme på mandag. Årets valgmotto;

”La IKEA leve -  legg gammel-ordføreren i rør.”God valg!

JA til kjöttbullar! Bildet er lånt fra IKEA. Jeg stemmer tross alt på dem.

 PS: Har du noe valgmotto? Er det lokale saker, rikspolitikk eller tilfeldigheter som avgjør hva du stemmer?

7 kommentarer:

 1. Herlig innlegg og nå vet jeg hvor du bor. Det er ingen trussel, heller en konstantering av faktum. Kan jeg få stemme en ekstra gang i din kommune? Jeg har stemt i min, men det er sikkert noen som ikke benytter seg av stemmeretten sin og høy valgdeltakelse er alltid et mål. Jeg lar meg gjerne kjøpe og engasjere, så jeg får kortere kjørevei til Ikea jeg og.

  God helg!

  SvarSlett
 2. Ja til Ikea!:) Jeg har to roser i vinduskarmen som vitner om at to søte eldre damer fra Arbeiderpartiet har vært på døra:) God helg til deg!

  SvarSlett
 3. Nei til IKEA på dyrka mark! Sikkert fint med kortere vei, men nabokommunen din i sør kan tilby udyrka tomt. Stem på dem i stedet, du!

  Hilsen nestenbondekjerringa (som ikke klarer å logge på med navn, bare anonymt, dessverre...)

  SvarSlett
 4. Skulle hatt eit Ikea-parti her og! Det mangler vi! Og derfor har eg ennå ikkje bestemt meg.
  Burde vel startet eit ikea-parti sjøl, men litt seint nå kanskje? Til dette valget iallfall.
  Godt valg!

  SvarSlett
 5. Selvfølgelig stemmer man ja til IKEA. Alt annet er idoti! Godt valg!

  SvarSlett
 6. Heldige du som faktisk har en viktig sak å stemme etter. Hos oss er vi ferdige med å krangle om det nye, dyre kulturhuset. Huset står der nå, ferdigbygget. Så nå må jeg liksom lese meg opp på de mindre viktige, betente sakene?

  SvarSlett
 7. Jeg er bare pokka nødt til å stemme i feil kommune (jeg vil hjem til byen miiiiiin!), og har saumfart rævslekkerbrosjyrene til samtlige to aktuelle partier. Har klart å velge ett.

  SvarSlett