torsdag 13. oktober 2011

Alt om tenåringsmoteblogger!

Jeg skal kjøpe bursdagsgave til ei tøff, voksen jente som blir tretten. Hun ønsker seg klær, sier hun. Åww mai gådd, lissom. Ass. Halloo?!? Jeg må si jenta har gøts, som ønsker seg klær av sin totalt moteignorante tante.

Jojo. Tanta har i hvert fall innsikt nok til å fatte at klær er et steitment når man er tretten. Bare sååå definerende for hvem man er og hva man står for. Jeg veeeet! Det holder lissom ikke på en måte å ta på seg det ei gammal tante har røsket med seg fra Lindex.

Så det måtte research til. Hvilke merker fra hvilke butikker gjelder for jenter fra hvilke bydeler med hvilket image? Jeg har konferert med alle kollegaer som har tenåringsbarn. Jeg har glodd på fjortisene på Egertorget. Og jeg har googla, så klart. Man kan ikke google seg til ungdomsmoteekspertise uten å dumpe innom blogger. Jeg har lest mange fjortismoteblogger det siste døgnet. Dette har jeg oppdaget:
 • Det er siste mote blant fjortisbloggerene og ha et slags dobbelt speilbilde-bilde av seg selv i bloggheadingen. Og sitt fulle navn i fancy font. Alle har det. Det må være noen som tjener gode penger på å lage identiske bloggheadinger for fjortisene. 
 • Det er mange fjortisbloggere som har mange følgere. Det er åpenbart tusenvis av mennesker som er interessert i hva Tove Caroline har på seg i dag og hvor hun kjøper mascaraen sin.
 • Det er veldig mange fjortiser som handler veldig mye klær veldig ofte og skifter veldig mange ganger i løpet av dagen. Når gjør de lekser, egentlig? Og hvor får de pengene fra? Det står det ingen ting om.
 • Det heter ikke klær eller antrekk. Det heter OUTFIT. På godt fjortisnorsk. Halloo?!?
 • Det er veldig få fjortisbloggere som er opptatt av noe annet enn seg selv. Noen er litt opptatt av marsvinet sitt, men det er bare når de er for blakke til å shoppe.
 • Det er faktisk er noen tenåringer som kan skrive norsk. Omtrent én av ti behersker både rettskriving og samskriving og tegnsetting. Omtrent som i befolkningen ellers, altså. Dette var en hyggelig og rørende oppdagelse.
Til tross for all blogglesingen, forstår jeg fortsatt lite av fjortismoten. Så det blir gavekort på trettenåringen. Som heldigvis ikke blogger. 

Halloooo?!?  Hvem som helst kan vel bli fjortisblogger! Det er bare å speilvende seg selv i bloggheaderen, det!

5 kommentarer:

 1. Ler så jeg dauer her....sååå tatt på kornet:))
  5 stjerners innlegg:))

  SvarSlett
 2. Du kan jo gi ett gavekort? Får du bare finne hvilken butikker hun liker da.

  SvarSlett
 3. Dette er bra research. Og det stemmer. 13-åringen min blogger heldigvis ikke. Ennå. Men vi skal neste sommer flytte på oss til utlandet. Og da skal hun få blogge. Om å være blond, norsk tenåring i Asia. Og sikkert litt om mote. Og hun må gjerne speilvende seg i headeren, hvis det er det man skal ;)

  SvarSlett
 4. Hehe, stilig! Dette innlegget gikk jeg jammen glipp av! :D Jammen godt noen kommenterte det lengre oppe!

  Driiiitkul speilvendt header....asssss! Eller noe sånt.

  Men sånn seriøst - Stort sett må jeg jo si jeg er fornøyd hvis de har klær på. Noen av disse superpopulære bloggene fremhever et motebilde og en kroppsfiksering som ikke er sunn på noen som helst planet.

  SvarSlett
 5. Så jævlig bra (unnskyld banninga)!

  Hilsen Barbie ( Mona knows who)

  SvarSlett