fredag 6. mai 2011

Ute og sykler...

I går så jeg en gammeldags syklist i by’n. En sånn med sykkelklype rundt dressbuksebeinet og dokumentmappe på bagasjebrettet. Det var ordentlig søtt. Hadde jeg kjørt bil der og da, hadde jeg mer enn gjerne ventet tålmodig på å få luke til å legge meg langt og hensynsfullt ut når jeg kjørte forbi. Akkurat sånn som Syklistenes landsforbund ønsker. 

Fru Gundersen på den gamle DBSen kjører jeg også gladelig i stor bue rundt. Jeg synes det er flott at hun tråkker seg til jobb og sparer miljøet og sånn. Eller gjør det legen sier hun må gjøre for å unngå diabetes II.

Men når jeg har det travelt med å komme meg på Kiwi og blir hemmet i trafikken av sånne fjolletightskledde treningsfantaster med fluelik i sikkelet og Tour de France i blikket på sine titallstusensjålesykler, da er jeg ikke motivert til å ta hensyn. Da har jeg ikke lyst til å ligge tålmodig bak og vente på halvannenmetersluke. Da har jeg lyst til å banne. Tute. Trå turbo’n i bånn så støvet spruter og de får grus i fluelikene. Hytte. Sneie dem med sidespeilet. (Jeg gjør det ikke, altså. Bare blittelitt banning og turbo. Ikke det med speilet.)

Jeg synes det er flott at folk sykler for å komme seg fra A til B. Eller C. Det redder jo både folkehelsa og jordkloden. Men jeg er ikke tilhenger av lovendringer som gjør det triveligere for alle Hushovd-wannabiene å bruke offentlig vei som treningssenter. Kan vi ikke heller ta en femti-seksti kilometer gang- og sykkelsti ut av neste års veibudsjett ? Hushovdene bruker jo ikke sykkelstien likevel, i frykt for asfalt med gangstikvalitet og risikoen for å kjøre ned en chiahuahua på kveldtur. Bruk pengene til å gi treningsidiotene spinningtimer på Sats i stedet.

Ulempen med denne planen er så klart at det blir mindre sykkelsti til fru Gundersen på DBSen. Men fru Gundersen har jo, i motsetning til teamsyklistidiotene, vett nok til å fatte at hun og fru Jacobsen og de andre damene i syk(kel)klubben ikke bør ligge tre i bredden og ni i teamet når de er ute og tråkker langs riksveien.

Og det var dagens høyst unyanserte utfall fra det glamourløse hjørnet.

God helg på riksveien, på to eller fire hjul. 

12 kommentarer:

 1. Mm, men det teitaste av alt er dei som syklar på ein OFF-ROAD på hovudvegen!! Er det lov å plaffa dei ned? God helg! Likte den "nye" bloggen din.

  SvarSlett
 2. Hihi, et årvisst irritasjonsmoment, det der. Nesten sånn at det gir vårstemning! Men bare nesten... :P

  SvarSlett
 3. Yes, enig! jeg skjønner ikke hvordan noen av de kondomdrssene tør å utfordre motoriserte kjøretøy som de gjør. To syklister eid ned rett nedi arresten for Isak løpet av en halvtime en morgen denne uka,

  Gratulerer med nytt, kult husmordesign.

  SvarSlett
 4. Hei..

  Jepp hiver meg på bølgen mot trenings og konkurranse sykkling på bilveiene. Men til og fra dit en måtte ville dra, det er bare supert. Når jeg ikke har to barn å dra med meg, DA skal jeg også sykkle til og fra igjen.

  Fin ny stil på bloggen:)

  Ha ei fin helg.

  -Black Orchid-

  SvarSlett
 5. Enig!

  Her har vi mange flotte kilometer sykkelsti med nærmest fullkommen asfalt, men sykle på den smale og hullete veien, ja det skal de!!! Som om det ikke er trangt nok når to biler skal passere hverandre i 80-sonen??? Frustrasjon!!!!

  SvarSlett
 6. Det er ikke bare bilistene som misliker de som sykler.

  Jeg går jeg. På fortauet.

  Og jeg ser meg for før jeg går over veien. Jeg kikker i den retningen bilene kommer fra (gatene i Bergen sentrum er stort sett enveiskjørte), men så kommer det sinnsyke syklister FEIL VEI i disse gatene for så å krysse OPP på fortauet!!

  Det er ikke lenge mellom hver gang Siven har nærdødenopplevelser!

  SvarSlett
 7. Og jeg tråkker med varierende lydbilder. En dag *klang klang klang* - en annen dag *skviiik skvææk* og jeg sykler på gangvei og jeg har blomstrete hjelp og er svært så klar over rangordningen. Jeg er langt nede på stigen. Og jeg har gnagsår i rompa og vanlige sko - jeg forstår jo at det ikke duger. Men frem og tilbake kommer jeg meg! Er det ikke flott?!

  SvarSlett
 8. Kjenner meg så godt igjen. Blir helt sjarmert når jeg ser en syklist UTEN hjelm & sykkelbukse. Må nok innrømme at jeg er ekstra lei av syklister siden jeg bor i den eneste bakken i mange mils omkrets...

  SvarSlett
 9. Er du fortsatt på sykkeltur? Har du snart nådd målet? Vi venter på lyd fra deg!

  SvarSlett
 10. Oppdatering? Trenger et nytt inspirerende innlegg. :-)

  SvarSlett