onsdag 7. september 2011

Hest er best – på skiva.

Jeg har fått skolebarn  og dermed er fritidsaktivitetsskjøret i gang. Det er vel ennå noen år til jeg kan stikke til ungene en hundrelapp og be dem henge på kiosken i fritiden, sånn at jeg slipper all kjøringen til kamper og stevner og treninger.

Jeg meldte tvillingene på såkalt allidrett. Det er visst det som gjelder. I sosialdemokratisk frisksportermentalitet på foreldredrevet dugnadsprinsipp. Orienteringsmøtet gikk vi glipp av, for da var både jeg og husbond på forretningsreise. Samling to skulle være i stallen, fikk jeg beskjed om per SMS.  En voksen må være med å leie hesten. PS: Vi trenger trenere.

ÉN voksen må leie hestEN, du. Bestemt form entall er lite praktisk for tvillingmødre.  To barn betyr to hester. Og på ettermiddagstid har vi bare helt unntaksvis mer enn én voksen i vår familie. Den ene voksne som har vakt på allidrettsettermiddagene, dvs meg, er dritredd for hest. Sist jeg hadde nærkontakt med en hest var i en eller annen familiepark i Danmark ca 1980. Jeg er fortsatt traumatisert. Og så på ingen måte for meg at jeg kom til å komme levende fra å leie én gamp i hver hånd.

Så jeg var fornøyd med at schnuppa satte seg på bakbeina som ei sta hoppe og nektet å bli med på ridning. Være med  måtte hun riktignok, all den tid hun er litt i yngste laget til å være alene hjemme. Eller å henge på kiosken. Men hun fikk tilskuerplass i ridehallen i stedet for sal. Og jeg fikk leie hesten til guttungen. Hesten, ja. De andre ungene fikk søte, små ponnyer. Jeg ble sendt av gårde for å hale en gammal fjording-hingst ut av båsen. Eller hva det nå er bås heter på hestespråket.

Det gikk bra. Det er utrolig hva man får seg til å gjøre for ungene sine. Nå har vi vært i stallen to ganger, og jeg lever ennå. Gampen også. Guttungen ønsker seg hest på fôr.

"Mor og gamp". Fotograf: Frk. Jeg-skal-jaffal-ikke-ri, 6 år.

8 kommentarer:

  1. Sønnen vår er allergisk til både hest og hø, så det ble "foppall", tack och lov.

    SvarSlett
  2. Fasern, der var jo du! Etter MÅNEDER med å stirre på hu gamle dama på sykkelen (jmfr ditt siste innlegg i mai) kan jeg endelig klukke og klikke meg rundt hos den Glamourløse. Jeg kan like det.
    Fancy har du blitt og! IPAD! Jeg gir meg ende over.

    I motsetning til Osloskånskan synes jeg at hestehold gjerne er noe Kasper kan begynne med, men tuba derimot... Går det an å være allergisk mot korps?

    SvarSlett
  3. Hester er skumle dyr! Vær forsiktig!

    SvarSlett
  4. Å så kjekt å ha deg tilbake! Jeg vil gjerne få bidratt med litt poesi i sakens anledning. Og det heter boks. Ikke bås.

    Hest er best på maten
    midt mellom osten og salaten
    den biter foran og driter bak
    og er like lett å styre som et oljeflak

    Hilsen Bergljot

    SvarSlett
  5. Tusen takk for poesi, Bergljot. Dersom guttungen er like ivrig på ridninga fremover, tror jeg nok at jeg blir veldig allergisk mot hest og høy jeg også, skånskan. Marianne: takk for overstrømmende tilbakevelkomsthilsen, og rakk for tubaallergi-innspillet. Tror jeg skal blogge om det neste gang. Jeg er tuba-fæn, nemlig ;-)

    SvarSlett
  6. Veldig kjekt å se deg igjen.

    Selvom det ble med hest.

    Hester er skumle,

    sier Bondekona...

    SvarSlett
  7. Så poden hadde revolverbelte type cowboy i dag. Er det også i anledning hesteidretten? I såfall er det bare å gi beskjed når onkel skal sponse boots, sporer, chaps, cowboyhatt, etc. :-)
    Ri har jeg aldri kunnet, men leie en hest burde vel gå. Litt lang kjørevei for en ettermiddag da...

    SvarSlett
  8. Enig med "jeg skal jaffal ikke ri"! Bedre å ta bilder av utysk-hesten. Og så så diiiiiger! :-O Jeg var skrekkslagen fordi min treåring forlangte å ri på en ponni på et arrangement vi var på... ja jeg måtte gå ved siden av. fysjameg for en uskikk.. er det da ikke hestefolk til slikt! :-S

    Vel vel-ha en fin kveld!

    SvarSlett