tirsdag 6. mars 2012

Tampong-kupong? Nei takk!

Kjære Kiwi. 

Brunostavtale kunne jeg skjønt.  Eller dorull-avtale.  Kneippbrødavtale. Lettmelk-avtale. Leverposteiavtale. Fiskepinneavtale. Men tampongavtale? Ærlig talt! 

Jeg blir ikke en mer lojal kunde av at attenåringen i kassa rødmer så aknen blusser og mumler ”harrusånnnyttkortgreie”?  Eller at ferdigmedovergangalder-akspeditrisen skadefro, så hele køen hører det, spør om jeg trenger stempel på tampong-kupongen.  Tvert i mot. 

Nei takk. Jeg gidder ikke drasse rundt med en stemplet papirlapp i lommeboka som minner meg om menshelvetet hver gang jeg skal fiske frem trikkebilletten.  Det er ikke det samme å mangle ett klipp på en gratis Libresse Normal Wing med Aloe Vera som å mangle ett på en dobbel latte med skummetmelk.  

Nei. Jeg bryr meg ikke om tampong-tilbud. Jeg betaler gjerne blodig overpris for slikt, bare jeg får det jeg skal ha når jeg trenger det. Nei. Jeg går ikke å bekymrer meg for om Always-budsjettet knekker familieøkonomien. Jeg smeller ikke inn en ekstra OB bare fordi det var så ille billig. Når menskrampene eller pms-en herjer meg, gir jeg faen i rabattordninger. Da vil jeg ha ekspeditører som ekspederer tamponger, Troika, ukeblader og Ibux raskt og uinteressert.  Sanitærartikkelinnkjøp er en aktivitet jeg regner med å ønske å fortrenge i økende grad etter hvert som jeg nærmer meg overgangs- og/eller inkontinensalderen.

Kjære Kiwi. Dette må være tidenes mest idiotiske og feilslåtte dagligvarestunt.  At husmødre som meg var lojale bleieavtalekunder den gang vi hadde tvillinger som dreit dagen lang, betyr ikke at vi har gått og ventet på bleieavtale for voksne.  Nå får dere finne en annen kundegruppe å utstyre med teite 3 for 4-papirlapper i stedet for å bare slå av 25 prosent.  Unge menn er da kjøpesterke? Kondom-kortet får helt sikkert gutta til å kjøre til en nattåpen Kiwi i stedet for å stikke innom 7-11 på vei fra fest. Og hva med pensjonistene? Kamfer-klubben hadde nok bygget mye lojalitet og trukket mye kunder.  13 kommentarer:

 1. Ho,ho,ho! Du får det sagt, og flirer meg glugg ihel :))
  Ha ein god dag, helst utan menshelvete!

  SvarSlett
 2. Jeg er faktisk helt uenig med deg. Jeg nøt godt av bleieavtalen, handler ellers lite på Kiwi.
  Men når festuka kommer, da kjøper jeg faktisk fire ting (trenger ikke gå i detaljer) - så dette var ganske fint egentlig. Jeg bekymrer meg heller ikke for ob-budsjettet - men takker ikke nei til noe som er gratis heller. Det hender seg jeg er innom en Kiwi-butikk, så hvorfor ikke?

  Nå har jeg også opplevd å stå på min faste Rema gjennom mange år med mine fire ting, og illsint blikk, øm i kroppen og gråteferdig og ikke hatt penger på konto... hahahaha - DA snakker vi pinlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaja. Jeg regner med at meningsmålingene viser at det er mange som tenker som deg, ellers hadde de vel ikke funnet på dette greiene. Men jeg synes nå at det er nedverdigende og fjollete med disse papirlappene med stempel. Når Lindex har tre for to, trekkes den billigste automatisk fra i kassaapparatsystemet...

   Slett
  2. Akkurat disse stemplingskortene er litt teite. Men de kan jeg leve med - på samme måte som jeg samler stempler i blomsterbutikken og på kaffebarer.

   Men nedverdigende? I gamle dager kjøpte man bindpakker innpakket i gråpapir så ingen skulle skjønne det var det det var. Vet ikke jeg. Glad vi har kommet litt lenger.

   Slett
 3. YESS! Takk!! Fantastisk bra inlegg :-D

  SvarSlett
 4. Hvor mye er det egentlig å spare på det der? Nei, kom igjen med kjøpe fire betalt for tre på polet. Ukens vin..

  SvarSlett
  Svar
  1. For folk som -unnskyld uttrykket-blør som stukne griser (som noen av oss gjør..) så er det bortimot 10 kr å spare pr pakke.. (nesten 40x4-nesten 40)

   Slett
 5. Kostelig innlegg, men jeg er faktisk uenig med deg. Forøvrig er bleieavtalekortet automatisk, vil tro det er samme system her.

  SvarSlett
 6. Utrolig bra skrevet! :) Og jeg er hjertens enig! Det er veldig mange andre ting jeg gjerne skulle hatt fire-for-prisen-av-tre-kort på. Det hender jeg stikker innom Kiwi bare for å kjøpe bleier. Jeg kommer IKKE til å svippe ens ærend innom Kiwi for å kjøpe bind.

  SvarSlett
 7. He he! Enig! Og enig med Lise :)

  SvarSlett
 8. Hehe, det er ikke stempler nå lenger da. Du bare leverer kortet og "bip" så har du registrert tampongene dine. Eller bleiene. Bleiekortet er på andre siden, nemlig. Må si at samboeren min ble MINDRE imponert når mannen i kassa spurte ham: Har du bleiekort? Nei, det hadde han ikke, lenge siden han hadde handlet på Kiwi. Hvorpå da denne mannen i kassa "roper ut" (samoerenes ord): "JA NÅ ER DU HELDIG, NÅ ER DET RABATT PÅ DAMEGREIER PÅ SAMMA KORTET!" ....jadda. men jeg kommer nok til å kidnappe kortet om jeg skal på kiwi, bind er ikke SÅ billig.

  ha en fin dag. Og der slapp jeg å skrive innlegget jeg hadde tenkt om dette også.. :-D

  SvarSlett
 9. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  SvarSlett