torsdag 15. mars 2012

Frem med nikkersen - våren er her!

Krokusen spirer. Ungene sykler og spiller fotball i den nyfeide gata. Og vi pakker nikkers og klister og håper på snø i fjellet.

Ja, det er galskap. Det er bare treningsnarkomane Birkenduster som løper etter de siste snøflekkene.  Og vi, da.

Det er ikke det at vi har et påtrengende ønske om å få tynet tjue ekstra mil ut av skisesongen. Vi prøver bare å trekke ut peiskos- og rødvinssensongen litt. Lage en litt mykere overgang. For våren er så brå og brutal. I hvertfall når man har pådratt seg hus og hage og stakitt og dritt.

Først kommer sola inn. Den går greit helt til svigermor uoppfordret vasker vinduene.  Da blir det så lyst at alle blåbæryoughurtflekkene på gulvlistene kommer til sin rett.  Jøss. Blir bokhyller støvete om vinteren også?

Ute er det heller ikke værendes når snøen går. I hagen stinker det av overvintret kattebæsj og dårlig samvittighet.  Stakittet har ikke malt seg selv i vinter heller.  Plenen er like stor som i fjor og gresset kommer helt sikkert til å vokse enda fortere i år.  Jeg prøver å huske hva som er den beste måten å drepe brunsnegler.  Lurer på om hagepolitiet kommer og tar meg hvis jeg utsetter å grave opp staudebedet enda et år.  Finnes det selvmalende vinduskarmer?  Og hvem har stablet all den søpla i garasjen vår?

Det går over.  Etter hvert.  Mens vi venter på at gresset skal gro, velger vi å slappe av i fjellheimen. Det er koseligere å sitte rolig med en pjolter og se på at den siste snøen smelter i fjellet enn å være hjemme og stresse over alt som må gjøres før snøen kommer. Igjen.

God helg! 

9 kommentarer:

 1. Jeg synes det er så deilig å være hjemme og se på alt som skal gjøres før sommeren, og så la være å gjøre noe. Heldigvis er jeg gift..

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldiggris! Med hvordan gjør gift noen forskjell? Her i huset/hagen innebærer det bare at vi er dobbelt så mange som får gjort like lite og irritert oss enda mer over alt som ikke blir gjort...

   Slett
 2. Svar
  1. Neida. Den er evigvarende. Men PEIS- og rødvinssesongen går på hell. Heldigvis blir den raskt avløst av GRILL- og rødvinssesongen.

   Slett
 3. Puh! Enda godt at rødvinsesongen ikkje var slutt!

  SvarSlett
 4. Ha ha, du traff spik'ærn. Vi rømmer også til fjells denne helga. Kanskje har grill- og rødvinssesongen allerede starta?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Så bra vi er flere. Føler meg litt mindre gæær'n da.

   Slett
 5. Hey keep posting such good and meaningful articles.

  SvarSlett