torsdag 21. oktober 2010

Tiddelidritt, løvsuger og usammenhengende vrøvl

NEI, jeg er ikke klar. Det er vel å ta i å si at det legger seg her i kystbyen, men for meg holder det å se snøfillene drive under gatelykta hos nabo´n. Jeg får alle piggene ut. Antivinterpiggene. Piggdekk har jeg så klart ikke fått på konebilrustholken ennå. Ikke piggfire vinterdekk heller. Ikke det at jeg trenger konebilrustholken nå som husbond reiser og reiser til varmere strøk i embeds medfør og jeg disponerer grombilen. I dag kom den handelsreisende heldigvis hjemmom med taxfreekvota, og det trengtes. Jeg slukker sorgen over det kalde hvite med perfekt temperert rødt.

Jeg setter pris på vinteren sånn circa fem og en halv dag per vinter. De gjennomstnittlig to og en halv fine dagene i påsken, én dag i vinterferien og to akeettermiddager i Bringebærlia. Jeg liker å kjøre snowracer. Fort. Resten av vinteren kan du ha for min del. Den består bare  av begredelige kjøreforhold og saltrender på støvlettene. 

Men jeg fikk i hvertfall utnyttet den siste høstdagen. Jeg og Flymoen fikk swingt oss. Jepp. Flymo Swing 2000. Løvsuger. Må ikke forveksles med støvsuger. Konstruert av og for mannfolk på 1.80. Jeg har kink i ryggen. Men det er bedre enn vannblemmer, som jeg ville hatt om jeg hadde brukt rive i stedet for Flymo. Vi har mye utstyr her i huset. Eller garasjen, egentlig. Løvsugeren er nyttig. Ikke bare suger den, den hakker. I flotte, komposterbare løvhakkfillebiter. Men eik er visst ikke så kompostertbart. Og eiekenøtter og -kvister er ikke særlig Flymoløvsugerhakkevennlig. Det skramla ille i hakkemaskineriet da jeg sugde inn nøtter nok til en hel nøttebunn. 

Neste maskin ut: snøfreseren. Akk og ve. Hvert år på denne tiden er det ett spørsmål jeg stiller meg selv: Arizona eller Australia?


Mor danser Swing med Flymo 2000 Swing. Produsert av og for menn. Det synes. 

Den virker. Og nå hviler den etter omgang med eikenøttene. 

Tusen takk til barnet for å dokumentere at jeg fortsatt ikke har tømt ut av verandakassene. Nå, 5 timer etter bildet ble tatt, er slyngpelafluxene dekket med snø. Hmff. 

5 kommentarer:

 1. Åh, nå fekk du meg til å le så eg fekk vondt i magen! :):):)

  SvarSlett
 2. :D Ser fram til snøfreser-innlegget!
  Flinke unger du har som tar bilder av deg som jobber! Og flink du som jobber!!

  SvarSlett
 3. Haha :-) Ser ut til at vi har samme forhold til snøen. Men herlig å se hvor glade ungene er <3<3

  Må skryte uhemmet av de flinke fotografene dine. Digger at du lar dem få dokumentere!!

  Keep up!!

  SvarSlett
 4. Koselig at dere leser, damer. Er redd det kommer til å bli mange innlegg om snøfresere og annet maskinieri, Ingrid - er mye maskinieri å ta av/skrive om hjemme hos meg. Fotografene er ivirge, ja, Trollmor. Jeg frykter at telefonen min skal kræsje når som helst etter at det ble tatt ca 70 bilder av løv i går....

  SvarSlett
 5. Kan denne løvsugeren brukes inne også? Kanskje til å suge opp lego....!?

  SvarSlett