onsdag 2. februar 2011

Alene hjemme I

Først skal jeg shoppe meg litt blondeundertøy og høyhælte sko i Bogstadveien, møte en venninne eller tre til et glass vin eller fire og et godt måltid og eventuelt en hei dundrande fest. Innimellom der skal jeg trene litt pilates, ta et par økter på spa, få med meg en kunstutstilling og lese en stimulerende bok og et par glossa dameblader.

Eller kanskje ikke.

Først jobber jeg noen timer overtid.  Så somler jeg meg hjem via en pølsekiosk eller to. Vel hjemme ifører jeg meg buksa med strikk i livet og bestemmer meg nok en gang for å utsette alt husarbeid til en annen gang.  Etter en ettermiddagsøkt med sofasliting og avansert kanalslalom tar jeg meg et par brødskiver og en pose smågodt til middag.  Uten at noen har noe med det.  Til kvelds spiser jeg konfekt og potetgull. Hvis jeg ikke har sovnet på sofaen før jeg rekker å bli selskapssyk, ringer jeg og plager slekt eller venner med litt tomprat.

Krapylene er på utlån hos besteforeldre og gemalen er på forretningsreise. To hele kvelder disponerer jeg. Helt alene. Jeg valgte variant to av de over. For hva er poenget med å bruke sjeldne fridager på å minne seg selv om alt man går glipp av som tidsklemt småbarnsmor? Det er mye bedre å kjenne litt på hvordan hverdagen EGENTLIG var før familiekjøret satte inn. Og innse at man egentlig setter stor pris på å måtte fighte for sin del av fjernkontrollen og konfekten. 

Ingen konkurranse. Min konfekt. Mine fjernkontroller. Min sjamporeklame. Alene hjemme. 

11 kommentarer:

 1. ..og lik min sofa?

  Hørtes ..merkelig ut. Sikkert deilig også, på en rar måte. Har jeg noensinne vært alene siden jeg ble mor for første gang som 18åring? Kanskje, men det er lenge siden..

  Kos deg-nyt!

  SvarSlett
 2. Du er sabla god til å prioritere, synes jeg;-) Kos deg med konfekten og fjernkontrollen - jeg ville nok ha spedd på med et par glass rødvin (det føles sødmefylt syndig når man gjør det for seg selv, midt i uka), men det er sikkert smartest å la være.

  SvarSlett
 3. Og jeg hadde valgt akkurat det samme! Kos deg!

  SvarSlett
 4. Deilig med aleinetid, uansett prioritering :)
  Hadde nok blitt variant nr to på meg og, om eg skulle opplevd aleinedagar heima.

  SvarSlett
 5. Deilig deilig. Jeg er som deg, jeg: å ha huset for seg selv om kveldene, er det aller beste. Innimellom! kos deg med konfekten og reklame. Best prioritering!!!!

  SvarSlett
 6. Fullstendig korrekt prioritering! Støtter deg fullt ut og kommer garantert til å velge det samme når jeg er alene hjemme i helgen.

  Forøvrig har jeg lest uttrykket ditt "kamferdropset i gebisset" atten ganger nå og ledd like mye hver gang.
  Enkel å glede jeg serru.

  SvarSlett
 7. Gratulerer med herredømmet! Godt prioritert.

  Jeg sitter aleine på et hotellrom...med utiskt til Smil, Kvikklunsj, Melkesjokolade, Firkløver, chillinøtter, Dent og...og....skikkelig godt utrusta snackbar på dette Ricahotellet, he he.

  SvarSlett
 8. Ah, helt rett prioritering. Hadde gjort det samme sjøl.

  SvarSlett
 9. Sånn pleier jeg å gjøre det også...

  SvarSlett
 10. Et fantastisk bra valg, kos deg! :)

  SvarSlett
 11. Herlig herlig! Ja hvem vil ha spa, shopping, vin eller pilates? Mye bedre å kose seg med sjokolade og fjernkontrolen ;-) Kos deg! :)-Linda-

  SvarSlett