tirsdag 1. februar 2011

Bånn i bøtta


Fem ting som er ukule* når omgangssyken herjer heimen:
 1. Unger som har for vane å snike seg opp i dobbeltsenga og rigge seg godt til i midten når de våkner om natta (og som våkner om natta når de er kvalme).  
 2. Foreldre som er så vant til å ha senga full av urolige unger at de bare sover videre og ikke skjønner at noe er galt før det er for sent.
 3. Tjukke, dyre overmadrasser av ultrasugende skumgummi.
 4. Moussaka. Hjemmelagd.
 5. At det er helg.
Nå er vi bra igjen. Og ser bånn i bøtta.  

*Her skrev jeg  ukule bare for å være litt kul. Egentlig er jeg så ukul at jeg foretrekker nostalgiske uttrykk som kjipt, begredelig og  guffent.

9 kommentarer:

 1. Ukul er et av de kuleste norske ordene, synes jeg. Er forøvrig enig i lista di, hater omgangssyke!! Bank i bordet for at det ikke kommer i hus her :s Men ønsker deg en fin ettermiddag!

  SvarSlett
 2. Ingenting er som omgangssyke unger i sengen. Som jeg skrev for en tid tilbake, er det vel neppe akseptert å bare legge dem i badekaret med dyne over heller... selv om det hadde vært inmari praktisk noen ganger...

  SvarSlett
 3. ...og så skal de jo alltid begynne å spy når det er natt... Og når de ligger i sine foreldres seng... Og i ni av ti tilfeller har man akkurat skiftet sengetøy før utbruddet bryter ut. Så sånn er det. Medkjensle fra meg!

  SvarSlett
 4. Hatliste over alle hatlister! God bedrig/lykke til!

  SvarSlett
 5. Ai ai, spy er det verste som finnes - og det er så jævla smittsomt også. Lykke til med de madrassene.

  SvarSlett
 6. Ja dette var begredelige saker. Godt dere omsider ser bånn i bøtta. Selv om det er hverdag. Krysser fingrer for helga ; )

  SvarSlett
 7. Takk. Felles skjebne, felles trøst, er det ikke det det heter? Likte virkelig badekar-ideen din Siri - hadde ikke fått med meg det innlegget, jeg. Lå vel og vasket soveromsgulvet.

  SvarSlett
 8. Akk, det der var virkelig en sørgelighetens liste.
  Særlig det med moussaka'en. Da ble bildene i hodet mitt virkelig fargerike skal jeg si deg!

  SvarSlett
 9. Som jeg skulle ha skrevet det selv - en detaljert og fotografisk nedtegnelse av foregående natt - bortsett fra moussaka`en - her var det pølsegryte som rant nedover ryggen min - der jeg lå og ante fred og ingen fare:P
  Det rare var at Snoppe,n som alltid snoker seg inn i vår seng om natta - sneik seg tilbake i sin egen etter han hadde grisa ned vår:P

  SvarSlett