tirsdag 22. februar 2011

Kledd for anledningen

Jeg jobber i by'n og ser mange velkledde barn på bytur nå i vinterferien. Og mødre. Og mødre som matcher sine barn. Og omvendt.

Jeg vil så gjerne være en sånn kledd-for-anledningen-mamma med flotte kledd-for-anledningen-barn. Men ikke har vi vinterferie og det er dårlig med aledninger om dagen. Så vi får gjøre det beste ut av det vi har. I går slo vi til og kledde oss vel når vi skulle gå hjem fra barnehagen -  vi kunne jo ikke stille i parkdress når vi fikk skyss med fintfolk hjem. Her er et lite barnehagetransportmote-collage:

  Hun:  Har vågalt valgt cerise-rosa (heter det lenger?) fleecejakke over svaklilla skjørt i tyll og cord. Hun følger årets mote med fuskepelslue og tar opp fargen fra jakkeforet i lua.  Detaljen som virkelig gjør antrekket, er den knallrøde kosebuksa som dristig bæres under skjørtet i en småfrekk Bollywood møter kuldegrader-vri.  Det er vel særlig den djerve fargekombinasjonen i dette ensemblet som vil sikre henne en fremtid som trendsetter.

Han:  Har for hjemturen valgt en fravokst fleecebukse fra barnehagetøykurven i et opprør mot den konservative cordbuksa med krevende knapper han normalt blir påtvunget. Legg merke til det vrengte lommefôret, som  gir en spennende effekt når det flagrer i takt med øreflappene på lua under sprinten til barnehageporten. Fargekombinasjonen kunne med fordel vært mer utfordrende.


Mor:  Hadde valgt tre lag sorte ullstrømpebukser, -stillongs og raggsokker under skjørtet. Velg ekstra store herrereggsokker for en fiffig Pippi-effekt når støvlene sparkes av. I morgen vurderer jeg å følge frøknas eksempel og ta joggebuksa i stedet. Og kanskje noe i cerise, etter at samme frøken med en stakars-deg- mine har konstatert at jeg bare eier  sorte og brune og grå skjørt og strømper. 

10 kommentarer:

 1. Herlig harselering, evt. skjevt blikk på det å kle opp/ ut barna... Keep it coming!

  SvarSlett
 2. Dette er veldig bra. Du er i siget, mottar awards, og følger opp med outfits. Likte den fiffige Pippi-effekten:)

  SvarSlett
 3. Veldig bra antrekk-rød løper for alle penga!
  Er en hel del gode antrekk man skal gjennom i løpet av barnas oppvekst, men fremdeles er det nok jeg som kan ha de mest oppsiktsvekkende klærne..
  Glimrende at du har fått full matchings...

  SvarSlett
 4. Siden du har fått award fra Bergljot, måtte jeg jo inn her og smugtitte litt. Her var det mye bra å lese. Jeg legger meg til som følger og begynner å lese meg igjennom flere innlegg :o)

  SvarSlett
 5. Her var det moro å være, jeg har humret opptil flere ganger. Og det bare på to poster. Fant deg hos Bergljot, bare så det er sagt. Kommer tilbake.
  Jeg kan ikke det med å legge meg som følger, men skal slenge deg opp på lista i min egen blogg.

  SvarSlett
 6. Dagens Outfitt :-)
  Hihi :-)
  Bra skrevet :-)

  SvarSlett
 7. Hei :-)
  Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
  ALLE som har link til Barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
  Ny sjangse - Hver måned :-)
  Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
  eller på Facebook

  SvarSlett
 8. Tusen takk for hilsninger gamle og nye! Skal besøke alle jeg ikke har besøkt før med det aller første. Etter en tur på fjellet.

  Jeg legger merke til at jeg får særlig mye tilbakemeldinger når jeg skriver om klær og antrekk og sånn, så jeg skjønner at det er stort behov for en glamourløs fæsjenblogg der ute. På det området har jeg mye å by på.

  SvarSlett