tirsdag 15. februar 2011

Slik sikrer du din fremtid. Kjøp Dagbladet på lørdag.

Kristin skriver om Dagbladets lørdagsmagasin. Siri skriver om ungdommens slette arbeidsmoral. Jeg ble inspirert til å skryte av den høyarbeidsmoralske Dagbladselgergutten min.

Dagbladselgergutten min er på døra sånn circa ti hver eneste lørdag og søndag, i storm og sprengkulde og pøsregn. Ti er tidlig. Når femåringene åpner døra og skriker ”mammaaaaa, det er aviiiiiisgutten!” konverserer Dagbladselgergutten tålmodig med døråpnermafiaen den halvtimen det tar meg å finne morgenkåpe og småpenger. Han vet at vi alltid kjøper, men spør like høflig hver eneste gang. Han er velartikulert og småprater voksent om vær og vind og kårene for unge Dagbladselgere i våre dager. Han kan til og med regne veksel i hodet! Og han ønsker oss en riktig god dag. Helg etter helg.

Han er ca 14 år, og jeg satser min alderdom på ham. Det er han som må sørge for at det fortsatt strømmer litt penger inn i Folketrygden etter jeg har blitt mottaker. Det er han som må ordne opp hvis det blir kluss med skjenkebevillingen på ”heimen” i 2059. Det er han som skal behandle oss gamle med respekt når vi mimrer om kommunkasjonshjelpemidler med knapper og ledninger.

Sjælmanipulert i en hørri.
For jeg kjenner ingen andre 14-åringer med arbeidsmoral og respekt for de eldre. I bunn og grunn kjenner jeg ingen andre 14-åringer. Jeg bare ser dem på bussen og toget. Og de eksemplarene av arten jeg observerer der, vil jeg ikke satse fremtiden min på sånn helt uten videre. På lørdag må jeg få Dagbladselgergutten til å skrive navnet sitt på en lapp. Sånn at jeg vet hvem jeg skal stemme frem som statsminister ved Stortingsvalget i 2049.

4 kommentarer:

 1. Jepp, det finnes noen ålreite fjortiser der ute. Vi har ei Dagbladselgerjente, og hun høres veldig ut som din DBSG(måtte trå til med forkortelser her). Men jeg trur det er cluet - de som gidder/ser nytten av å bli DBSG eller DBSJ er ålreit ungdom! De vil tjene penger, og de er ikke vant til å få penger kasta etter seg! Jeg ha en tolvåring som jeg trur vil bli en super DBSG. Han er sånn som hjelper til med å måke snø hvis vi spør ham. Noen ganger trenger vi ikke å spørre - han ser og skjønner at måking må til. Og så går noen kompiser forbi, og spør "Hvor mye får du for å drive med det der,a?". Og jeg skjønner at de aldri blir noen DBSG.

  SvarSlett
 2. Ja! Er ikke de flotte, de avisguttene. Dagbladetgutten vår har vi ikke sett på lenge. Jeg kjøpte til og med VG av VG-piken - selv om jeg hater VG - bare for å støtte oppunder ungdom og deres evne og vilje til å gjøre en innsats.

  SvarSlett
 3. Bra innlegg! Det er godt det finns nokre helgeheltar òg, blant alle kvardagsheltane. ;) Hugs å stikk til han ein tikroning eller ein sjokolade når det nærmar seg påske/jul.

  SvarSlett
 4. Veldig betryggende, veldig betryggende....For kjenner ingen fjortiser. Bare de som sitter med med beina på setet på t-banen...

  SvarSlett