torsdag 28. oktober 2010

Dagsverk-herk

Jeg jobber i Oslo sentrum. På en helt vanlig er det mange nok som kjemper om oppmerksomheten og kronene mine på strekningen mellom kontoret og togstasjonen. Fire tiggere uten trekkspill. Tre tiggere med trekkspill og én spilletime på deling. To gatemusikanter uten talent. Seks 15-boller-for 18-kroner-og-latte-til-overpris-sjapper. Én svensk Omega3-pusher. Et par amerikanere som ikke finner veien til Frognerparken. En klan hobbystudenter i grønne tights som forsøker å få meg til å tro at det å bruke halve uka på et treningssenter bare er et spørsmål om prioritering. Og et utall vaklende =OSLO-selgere. Sånn gjennomsnittlig. Mer eller mindre.

På Operasjon Dagsverk-dagen er det ikke til å holde ut. Veien til og fra jobb blir rene kanossagangen. I dag kunne jeg kjøpt sur traktekaffe seksogfemti steder på én kilometer og det var mer sur musikk i gatene enn på 17. mai. Kan noen være så vennlige å fortelle dagsverkfjortisene at det ikke er strategisk lurt å velge Oslo sentrum? Det er for mye konkurranse der. Og vi som frekventerer sentrumsgatene daglig er immune mot boller og bedende øyne. Vi sørger for å aldri ha småpenger på oss, og kjenner hver ripe i skotuppene våre.

Kan de ikke heller utrette dagsverket sitt på en gudsforlatt bussholdeplass der bollene bare konkurrerer med den varme vannskvetten og tørre gulostskiver folk har i veska?

5 kommentarer:

 1. Men stakkars OD-deltakarar. Kva skal dei gjera da? Her blir alle sammen kalla ut til tjeneste på ein og samme dag. Da må det bli kaos. Dei fleste kan vel ikkje bli med mamma og pappa på jobb, og da blir det boller og kaffi i byn -for det er der det er folk. Meir kreative er ikkje dei fleste.
  Hilsen ei som skal ha sønnen med seg på jobb i morgon, pga OD... :)

  SvarSlett
 2. Ojda. Her kommer oversettelsen hvis det er flere OD-mammaer som synes jeg er ufin i dag: Det er kreativitet jeg etterlyser. På en liten bussholdeplass uten Narvesen og andre OD-ere, støtter kanskje 30 % opp og kjøper boller. I sentrum går 95 % rett forbi, fordi det er så mye å velge mellom. Det at det er mye folk, betyr ikke nødvendigvis at man får mye i kassa. Det var INGEN som prøvde å selge meg boller på min gudsforlatte og forblåste togstasjon i dag morges, når jeg virkelig trengte det ;-)

  SvarSlett
 3. Ikke så mye om OD fra meg, men så flott at jeg fant hit. Du skriver veldig bra. Prøvde å bli følger, men fikk det ikke til. Jeg kommer uansett tilbake for å lese mer.

  SvarSlett
 4. :) Nå må ikkje du ta meg så seriøst! Eg er heilt enig med deg.
  Kor er kreativiteten?? Greit nok å selge boller, vafler og kaffi, men ikkje samtidig med alle andre, og på samme plass. Må vel finnes andre måter å tjene penger på?
  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 5. Haha. Ellers kan man gjøre som min kjære ektemann som etter en "vi tror babyen får tenner natt for hun griner og hyler og gråter" gikk stiv og trøtt i blikket med musikk på øret til t-banen. Der stod det en søt jente og rakk en kurv med boller mot ham. Han smilte pent og tok en bolle mens han tenkte at det var jo hyggelig på en høstmorgen.

  Da han litt mer våken ankom sentrum og oppdaget alle OD-dag skiltene innså han at han hadde stålet en bolle fra en tenåring...

  SvarSlett