fredag 22. oktober 2010

Buzz Lighter og gamle helter

Pussig at det skulle blogges om buzzing i dag. For jeg har ikke hørt om annet en Buzz i to døgn. Ikke reklamebuzzing, det skulle tatt seg ut. Jeg er vettskremt for alt av mailinglister, abonnementsordninger, kundekort og alt annet man kan rote seg bort i som innebærer at man må gjøre noe aktivt for å komme ut av det igjen. 

Nei, hos oss er det Buzz Lighter det går i. Poden (5) har blitt veldig opptatt av Buzz Lighter. Ikke at han vet akkurat helt hvem Buzz er, men han har hørt om ham fra de store gutta i barnehagen. Etter at han forsto at også jeg – den gamle mammaen - visste hvem Buzz var og til og med at det gikk en film med Buzz på kino nå og at det var DVDer med Buzz å få kjøpt i butikken, har han ikke vært til å stogge. Lighter-fantasten og søstra er utlånt for helgen, så det blir mormor og morfars utakknemlige jobb å finne en butikk som ikke er utsolgt for Toy Story 1 og Toy Story 2.

For det er så klart Buzz Lightyear det er snakk om. Jeg må innrømme at jeg har gjort lite for å oppklare den fonetiske misforståelsen. Jeg har heller fyrt godt opp under Lighter-vrien (ka-ping). For jeg er ikke klar for å ha unger som er så store at de snor tunga si riktig rundt navnene på gamle helter. Jeg kommer til å savne Mikkel Mus, Knyne’ Mekniin*, Kaptein Sa’tan, Dreven av Dral og Drusomme Dabriel, Jåjji Jeezebil og Barba-dokker.  Heldigvis får vi stadig påfyll ettersom nye interesser og forbilder kommer til. Staawash og DahVadah går det mye i for tiden. Og nå altså Buzz Lighter. God helg!

* Oversettelse for dere som ikke ser mye barne-tv og/eller omgås barnehageunger med talefeil og begrensede engelskkunnskaper, i samme rekkefølge som over: Mikke Mus, Lynet McQueen, Kaptein Sabeltann, Greven av Gral, Grusomme Gabriel, Rorri Racerbil, Barbie-dokker, Star Wars, Darth Wader og Buzz Lightyear. 

7 kommentarer:

 1. Jeg tok alle navna - er da såpass bevandret i barnefigurer;)
  Han Buzz har vi fulgt siden første Toy Story film, og nå har han endelig kommet fram i rampelyset igjen.
  Og angående buzzing - jeg har vært sånn buzzdor i smug (altså, har kun fått de bleiene). Men har innsett at jeg ikke skal være flau. Får se hva jeg sier hvis jeg må bøsse om vaskepulver eller balsam eller hva man nå blir påprakka...

  SvarSlett
 2. He he! Eg måtte kikke på oversettelsen. Likte spesielt dine barns uttale av Kaptein Sabeltann! (Den trengte eg ikkje få oversatt...) :)

  SvarSlett
 3. Har lest mange innlegg her nå. Festlig:)
  Vi liker også Buzz her i huset.
  For noen søndager siden måtte jeg sitte inne og skrive ferdig en artikkel, mens mannen tok med seg døtrene våre på kino. De ble sittende en stund før de gikk ut fra kinoen, for pappaen ble så rørt av filmen og måtte tørke tårene...
  Vel, jeg vil lese mer. Og er følger nr 15. Se det er et tall det er litt jubileum over til og med!

  SvarSlett
 4. Festlig blogg du har!
  Her var Limmekviin en stor helt for et-par år siden....

  SvarSlett
 5. :):)Laididin (Lynet Mc Queen) er poppis her i huset òg. :)

  SvarSlett
 6. Herlig å høre om alle variantene av heltesjargonen! Vælkømmn som nummer 15, Karen, og koselig å se deg her Jonna!

  SvarSlett
 7. Toy story har vært stor siden mor og far her i huset ble bitt av basillen......Buzz og Oooody ble satt på ønskelisten da guttene også ble hekta....og da far og største gutten i huset kom hjem fra syden i høst med Jessiiii til vår lillesnupp var gleden så stor at stakkars Oooody som for lengst hadde mistet stemmen begynte på mirakuløst vis å snakke igjen ;)

  SvarSlett